+36 70 574 1499 izabella@poros.hu

5Kezdjük az elején. Megbízol valakit, egy VA-t, esetleg felveszel egy alkalmazottat VAGY továbbra is magad végzed ezt a munkát és közben az Ügyfeleid máshoz mennek, hiszen Neked nincs rájuk időd. Döntened kell!

Az első időkben lehet, hogy csak napi / heti 1-2 óra munkát tudsz / akarsz delegálni. Erre kis eséllyel találsz munkavállalót. Arról nem beszélve, hogy megéri-e a macera. Itt jön képbe a VA, hiszen neki bátran ki tudsz ennyi munkát is szervezni, home office-ban van, eléred, mikor szükséged van rá. Persze Ő sincs a szögre akasztva, hiszen több Ügyféllel dolgozik együtt, de a szerződésetek szerint rendelkezésedre áll. Szuper. Pipa.

Na most. Lehet, hogy Te már napi 4 óra munkát szeretnél kiadni. Nagy ugrás az előzőhöz képest, tudom. Szeretném, ha leülnél és elgondolkodnál egy percre azon, hogy mennyi az annyi.
Mennyibe kerül Neked egy 4 órás munkavállaló. Ezt csak Te tudod, hogy mennyit fizetnél neki, ezért számokkal nem dobálóznék.

Akkor nézzük miből áll össze a kiadásod egyik és másik esetben:

Egy szakmailag felkészült VA óradíja nagyjából 5 000 – 7 500 Ft között mozog. Sok mindentől függ ez is, hiszen mindenki más irányba specializálódik, más tapasztalatokkal rendelkezik. Így Te jól jársz, hiszen tudsz választani, meg tudod találni azt közülünk, aki leginkább illik a Te vállalkozásod profiljához.

Kicsit furcsának tűnhet az, hogy ha több a kiszervezett munka, akkor kevesebb az óradíj. Ez azért van, mert nekünk az a jó, ha kevesebb Ügyféllel, de sokkal minőségibb viszonyt tudunk kialakítani. Mi ezzel a gesztussal értékeljük az elköteleződésed felénk. Hiszen ha együtt dolgozunk megismerjük a céged, az üzleti titkaid, Téged, mint embert, rengeteg dolgot megtudunk ami alapján tökéletesen tudunk illeszkedni a cégedbe. Előre tudjuk mozdítani a fejlődésed. Ez nagyon fontos, hiszen ez a lényege a munkánknak. Ha minden a szerződés szerint szépen, olajozottan működik, mi nem fogunk felállni, mert találtunk egy jobbat, minket nem kell helyettesíteni. Mi nem tesszük le a lantot, mert vége a munkaidőnek. A mi időnket csak akkor fizeted meg, ha az valóban munkával telt. Nem Te fizeted a kávészünetünket, a munkahelyi traccspartikat, személyes telefonokat, és még sorolhatnám, de szerintem kezded érteni a lényeget.

Egy VA nem munkavállalóként gondolkodik. Nekünk nem az a lényeg, hogy valahogy letudjuk az X órát és túllegyünk a napon. Mi a saját vállalkozásunkon is dolgozunk, épp ezért nagyon jól tudjuk, hogy Te min mész keresztül, milyen megoldandó helyzetekkel állsz szemben. Nem visítunk, ha egy új folyamatot akarsz bevezetni, hanem Veled örülünk a fejlődésnek, hiszen az azt jelenti, hogy eredményes az együttműködésünk. Sőt, tovább megyek, szerintem bátran mondhatom minden VA nevében, hogy ha Te szívesen fogadod a tanácsainkat, akkor mi nagyban hozzá tudunk járulni a fejlődésedhez, hiszen, mint azt az előbb említettem, mi is vállalkozók vagyunk, hasonló megoldandó feladatokkal. Ez pedig azt hiszem a legszebb az egészben, hogy mi is sikerre akarjuk vinni a vállalkozásod, hiszen nincs jobb ajánlásunk, mint egy elégedett Ügyfél.

Aztán a másik vesszőparipám, ami szerintem extrém fontos. Munkagépek, szoftverek, adatbiztonság. Szerintem költöttél már ezekre, de legalábbis van fogalmad a fenntartási költségekről. Akár hiszed, akár nem egy magára és a munkájára valamit is adó VA, ezekből a lehető legjobbat igyekszik megvenni, mert tisztában van vele, hogy jó és profi munkát csak jó eszközökkel és jó szoftverekkel tud végezni. Itt is széles spektrumon mozog, hogy ki mivel dolgozik, de nyilván, ha pl grafikusként keresel szakmai asszisztenst, nem egy szövegírásra specializálódott VA-t bízol meg, mert aligha lesz Photoshop tudása és programja, hiszen Ő nem azzal dolgozik. Arról nem beszélve, hogy a teljesen alap szoftverek megléte és használata mellett, egy VA folyamatosan képzi magát. Nem kell rá motiválni, Ő motivált. Hidd el, nagyon nagy a különbség a VA és a munkavállaló között. De ha nem hiszed, csak tégy egy próbát. Bármikor megteheted azt, hogy mondjuk kipróbálod egy hónapra egy Neked szimpatikus VA szolgáltatását és utána tudni fogod, hogy ez jó Neked vagy sem. De vigyázz, mert könnyen függőséget tudunk okozni.

De visszatérve az eredeti témára, ha az előbb számoltál és összeveted, akkor elméletileg töredéke a VA szolgáltatás díja a munkavállaló költségeinek. VAGY tételezzük fel, hogy ugyanannyi. Amiket az imént leírtam, az alapján melyik éri meg jobban? Tedd a szívedre a kezed, gondolj az Ügyfelekre, gondolj a Családodra és képzeld el, hogy velük vagy, közben a munka el van végezve, a lehető legprofibb szinten, nem aggódsz, azzal foglalkozol amihez Te a legjobban értesz, fejleszted a céged.. soroljam még?

Ha szívesen olvasod az írásaimat, akkor itt tudsz feliratkozni.

A feliratkozás után, megkapod az AJÁNDÉK 8+2 időgazdálkodási TIPP című írásomat is.