+36 70 574 1499 izabella@poros.hu

Egyik kedves ismerősöm észrevétele volt, hogy a mai világban nem könnyű ezt a munkát ellátni, amit képviselek. Ez igaz. Tudod miért? Mert Te, nem bízol meg bennem. Teljesen megértelek! Sajnos, manapság a becsület már csak egy üres szó. Egyre kevesebben vagyunk, akik birtokoljuk ezt a becses tulajdonságot. Van egy nagyon-nagyon régi sztorim, ami, mindig eszembe jut, ha a becsületről van szó. Ha van egy kis időd, olvasd el, ígérem nem lesz hosszú.

Az eset még az általános iskolában történt velem. Ötödikes voltam. Volt egy fiú az osztályban, aki valamiért, a kezdetektől fogva pikkelt rám, fogalmam sincs miért. Folyton bántott, piszkált. Persze én sem hagytam magam. Nem azt szeretném kidomborítani, hogy áldozat voltam. Megesett az is, hogy az osztályfőnök a fiút védte ellenem, mert hát, hogy is mondjam, kiálltam magamért, s neki ez fájt. Na mindegy. Szóval volt ez a fiú. Egyszer elmondott nekem egy titkot. Olyan titkot, amivel ártani tudtam volna neki. Hogy ezt felfogta-e mielőtt elmondta nekem, azt nem tudom. Nem akarom azzal túlmisztifikálni a történetet, hogy érezte bennem megbízhat, s azért merte a titkát rám bízni. Lehet.

A lényeg, hogy annak ellenére, hogy kárt okozhattam volna neki a titka szétkürtölésével, mégsem tettem. Hogy miért? Szegény családból származom, másom sem volt akkoriban, mint a becsületem. Igazából nem is arról van szó, hogy nem árulok el valakit, mert akkor mit fog rólam gondolni. Ennél önzőbb vagyok. Magam miatt nem teszek helytelen dolgokat.

Hogyan tudnék úgy a tükörbe nézni, ha másnak szándékosan ártanék?

Mi lenne rá a garancia, hogy ha egyszer megtettem, többé nem teszem meg?

Mi állítana meg a lejtőn?

Vágyom a saját magam megbecsülésére és ezért meg is teszek mindent. Ráadásul az a véleményem, hogy csak annyit várhatunk el másoktól amennyit mi magunk is megteszünk … MAGUNKÉRT! Lehet, hogy mások ezt másképpp gondolják. Én így érzem. 

Oh, és visszatérve az ötödik osztályos titokra. Már nem emlékszem mi volt az, de soha nem mondtam el senkinek. Azóta felnőttünk és én büszke vagyok rá, hogy képes voltam megőrizni egy olyan ember titkát is, akit soha nem kedveltem.

Mit gondolsz, a Te üzleti titkaid jó helyen lennének nálam? Vajon üzleti partneredként kiállnék melletted?

Kíváncsi vagy? Kérlek, tégy egy próbát. írj nekem, egyeztessünk egy időpontot. Találkozzunk személyesen, ismerjük meg egymást és dönts a szimpátia alapján. Hidd el nem fogod megbánni azt az időt, amit velem töltesz.

Várom a jelentkezésed

Ha szívesen olvasod az írásaimat, akkor itt tudsz feliratkozni.

A feliratkozás után, megkapod az AJÁNDÉK 8+2 időgazdálkodási TIPP című írásomat is.