+36 70 574 1499 izabella@poros.hu

Ismerős az érzés amikor a The Walking Dead félig megrágott szereplői, hozzád képest virgonc suhancok? Dolgoznál, fókuszálnál, de hamar rájössz, hogy azt sem tudod milyen rendezvényen vagy. Nesze neked időgazdálkodás, meg hatékonyság. Ha-ha, örülsz, ha túlélsz. Na, én most valahol ennek a határán billegek. Nagyon fontosnak tartom, hogy a megfelelő pihenés, töltődés meglegyen. Épp ezzel maradtam el a napokban. Rengeteg munka, beteg gyerek, még pár extra történés és már borulnak is a dominók. Visszagondolva, nagyjából 2-3 hete tart ez az állapot és mostanra jutottam el odáig, hogy ma nappal aludnom kellett.

Rengeteg technikáról lehet olvasni, amit érdemes alkalmazni mikor gyülekeznek a fekete felhők. Én az alvással szoktam visszatölteni magam, de neked összeírom itt azokat, amiket alkalmazok, ha az alvás kevésnek bizonyul. Remélem, ha még nincs sajátod, akkor találsz olyan technikát, ami neked is segíteni fog amikor szükség van rá.

Ha pedig nem írtam le a te technikádat, de szívesen megosztanád másokkal, akkor írd le bátran hozzászólásban, lent a bejegyzés alatt.

Szóval a lista:

Habfürdő: Este egy pihentető fürdő, akár gyertyafény, halk zene társaságában jó hatással tud lenni egy meggyötört testre és lélekre egyaránt. Esetleg el tudok mellé képzelni egy pohár bort. Utána pedig egy pihentető alvás egy puha, meleg pizsamában.

Zene: A zenehallgatás alatt nem feltétlenül a lassú, meditációs zenékre gondolok, én például kifejezetten a pörgős zenéktől kapok energiát, de van, akinek a befelé fordulás az, ami energiát ad. Természetesen a helyzettől is függ, hogy épp mi segít. Nekem a lassú verzióm: Loreena McKennit The Visit című albuma. Ezt akkor szoktam hallgatni, mikor „visszavágyom az anyaméhbe” állapotban vagyok. Szellemileg, testileg fáradtan, elgyötörten másra sem vágyom, csak öleljen körül a biztonság. Ilyenkor fül bedug, hangerő felteker és a 4. számnál már alszok és mintha közben egy másik dimenzióba kerülnék.

Egy jó könyv: Egy olyan könyv, aminek úgymond nincs célja, vagyis van, de nem az, hogy tanítson, vagy pénzt szerezzen neked, hanem az, hogy szórakoztasson. Én például Robin Cook könyveiért vagyok oda nagyon, ő olyan könyveket ír, amit a kezembe veszek, elolvasom egyszerre és még akkor sem akarom letenni, később pedig meg nem tudom mondani, hogy olvastam a sztorit, vagy filmben láttam, mert annyira élénken ír, hogy látom az egészet magam előtt.

A napod átírása: Azt gondolom, minden este érdemes átgondolni a napot, a történéseket. Ha valami nagyon nem jó dolog történt, akkor igyekezz túlleni rajta, akár érdemes lehet átírni is gondolatban és az új verzió akár abban is a segítségedre lehet, hogy legközelebb, ha hasonló helyzetbe kerülsz, könyebben fogsz tudni másképp reagálni.

Fantáziabirodalom: Mikor nagyon nincs topon az életed, akkor nehéz pozitívnak maradni, ez tény. Talán nem is lehet. Mikor nagyon lent vagy, jusson eszedbe, hogy innen csak felfelé vezethet az út és ha már ilyen jó kis motiváló gondolattal indítunk, akkor utána a lendületet meglovagolva képzeld el, hogy… és itt rád bízom, hogy mit. Jöhet minden, ami képes jobb kedvre deríteni, amit szeretnél elérni, de most épp valami elgördíthetetlen akadály rondít az ügyedbe. Gondolj bele, hogy amikor sötét gondolataid vannak, a lehetőség örjöngve cigánykerekezhet előtted, akkor sem fogod észrevenni, de ha sikerül visszatérned, legalább egy alap lelki állapotba, akkor már lesz esélyed visszatérni az életbe.

Beszélgetés a legjobb barátoddal: És a végére egy társas verzió. Egy gondtalan, tét nélküli beszélgetés nagyon sokat tud használni egy háborgó léleknek. Itt nem arra gondolok, hogy borítsd az összes gondod a barátod nyakába és savanyítsd meg őt is, hanem kezdjetek el beszélgetni valamiről, aminek semmi köze a problémádhoz. Engedd a figyelmed elterelődni. Ez szerintem nagyon hatásos módszer, én egy ilyen beszélgetés után mindig azt érzem, hogy a világot meg tudnám váltani.

Remélem most, hogy jön a tavasz végre, mi is megújulunk és pár hét múlva már nem is emlékszünk a fáradt téli napokra.

Ha szívesen olvasod az írásaimat, akkor itt tudsz feliratkozni.

A feliratkozás után, megkapod az AJÁNDÉK 8+2 időgazdálkodási TIPP című írásomat is.