+36 70 574 1499 izabella@poros.hu

Most őszintén, kinek nincsenek olyan szokásai, amik ahelyett, hogy előre vinnék csak taszítják vissza és vissza és mélyebbre. Nekem is vannak, bár tűzzel-vassal írtom őket, de ragaszkodnak akár a plusz kilók az anyukákra. Micsoda hasonlat.

Milyen szokások sorolhatóak ide?

Nagyon szigorúan véve, minden, ami nem hoz pénzt a konyhára. Egyébként meg azok, amelyek tényleg úgy veszik el az idődet, hogy észre sem veszed és huss már el is röppent 1-2 óra, feleslegesen. Például céltalan böngészés az interneten, a közösségi média indokolatlan mennyiségű csekkolása, jó hosszan és mélyen, és ezeknél még fel sem álltál a székből. Mi van akkor, ha mondjuk minden nap boltba jársz és ellézengsz fél-egy órát is alkalmanként, holott ezt is elég lenne hetente kétszer megejteni. Vagy neked is szokásod hosszú eszmecseréket folytatni a semmiről, mondjuk telefonon, vagy épp az utcán jövet-menet? Esetleg kényszeresen jön rád a házimunka mikor épp dolgoznod kellene?

Mind fontos és mindnek meg is van a maga helye, ideje és legfőképpen, meg kell, hogy legyen a megfelelő időtartama. Egyszerűen szükség van arra, hogy tisztába jöjj azzal, mivel töltöd az időd.

Használd az általam készített időellenőrző táblázatot, amit a napirend tervezéshez készítettem, de erre a célra is nagyon jól használható. Írd legalább 1 hétig, és utána vess számot magaddal. Látni fogod mivel mennyi időt töltesz el és miért nem marad a fontosabbakra.

Kis szervezéssel, valószínűleg rendbe tudod majd tenni az idődet és apránként el tudod hagyni azokat a szokásokat, amik nem visznek előre.

Ami fontos, hogy mint ahogyan a jó szokások felvételénél is érdemes egyszerre csak egyre koncentrálni, így itt is azt tanácsolom, hogy bármennyi időrabló szokásod van, azokat is igyekezz egyesével elhagyni. Igaz lassabb, de biztosabb végeredményre számíthatsz.

Ha szívesen olvasod az írásaimat, akkor itt tudsz feliratkozni.

A feliratkozás után, megkapod az AJÁNDÉK 8+2 időgazdálkodási TIPP című írásomat is.