+36 70 574 1499 izabella@poros.hu

Rengeteg dologra kell figyelni mielőtt üzleti kapcsolatra lépünk valakivel. Pár fontosabb dolog pedig egyenest „üzletet menthet”.

Cégadatok nincsenek feltüntetve

Az interneten a cégek hajlamosak megfeledkezni arról, hogy feltüntessék a Cég nevét, székhelyét, egyéb adatait. Márpedig egy „arctalan” céggel nem biztos, hogy megéri komolyabb kapcsolatba kerülni. Nehéz vagy lehetetlen ellenőrizni, hogy megbízható-e az adott vállalkozás. Sokszor látok csilli-villi honlapokat, ahol maximum egy semmitmondó e-mail címet találok, nálam ez kizáró tényező.

Https vagy http?

Az SSL protokoll a kommunikáló felek közötti titkosítással és hitelesítéssel történő biztonságos kommunikációra szolgál. A felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy azokkal kommunikálnak, akikkel valóban szeretnének. Nem főbenjáró bűn, ha valakinek nem https szerepel a webcíme előtt, de nyugodtabbak lehetünk, ha ezt látjuk, mert biztosak lehetünk benne, hogy az illető cég számára fontos az adataink biztonsága. Az információ hatalom!

A nagytestvér figyel

Lehet szeretni vagy nem szeretni a NAV-ot, de az biztos, hogy rengeteg olyan információt szolgáltat a számunkra, ami biztosítja, hogy megtaláljuk a megbízható partnert. Lássuk hát a legfontosabb listákat, amiket érdemes használni.

Negatív lista: A listákból kiderül, hogy (leendő) partnerünknek van-e adótartozása, vagy folyik-e már végrehajtás ellene.

Pozitív lista: A köztartozásmentes adózókat tartják itt nyilván. A lista minden hónap 10.-én frissül, tehát elég informatív.

Ha szívesen olvasod az írásaimat, akkor itt tudsz feliratkozni.

A feliratkozás után, megkapod az AJÁNDÉK 8+2 időgazdálkodási TIPP című írásomat is.