+36 70 574 1499 izabella@poros.hu

Az előző cikkben a rossz szokások elhagyása volt a téma, ezen a héten pedig akár a helyükre is kerülhetnek a jó szokások. Kinek milyen jó szokások illenek az életébe, azt mindenki maga tudja, sok mindentől függ.

Milyen az élethelyzeted, mi a munkád, mi a hobbid? Van családod, vagy egyedülálló vagy. Mi az, amin változtatni szeretnél, amin változtatnod kell?
Mivel ez teljes mértékben személyfüggő, hogy kinek mi az útja, így konkrétumokat nem is írnék. Viszont van egy ötletem arra, hogy hogyan érdemes esetleg belevágnod saját magad megismerésébe.

Elmetérkép. Ez a varázsszó.

Van egy FreeMind nevezetű program, amivel szuper elmetérképet tudsz készíteni. Hogy miért lesz ez jó neked? Mert a rengeteg szerteágazó, de mégis összefüggő dolgot jól átláthatóan tudod benne ábrázolni. Hogyan képzeld el, ha még nem ismered? Mint egy fa. A fa törzse az alaptéma amiről készül az elmetérkép. Ez van középen és ebből mint a fa ágai nyúlnak ki a főbb témák, ezekből pedig a melléktémák, a végén pedig az egész egy ágas-bogas fára fog hasonlítani és egy oldalon láthatod a rengeteg gondolatodat. Érdemes a Google képtalálatai között megnézni néhány mindmapet és ha késztetést érzel rá, készítsd el a sajátodat. Bármilyen témában sikerrel alkalmazható.

Én nagyon szeretem, ajánlom próbáld ki. Készítettem Neked egy mintát, semmi dekor, csak a lényeg, így láthatod milyen, ha eddig nem ismerted.

 

 

Ha szívesen olvasod az írásaimat, akkor itt tudsz feliratkozni.

A feliratkozás után, megkapod az AJÁNDÉK 8+2 időgazdálkodási TIPP című írásomat is.